Boost de biodiversiteit (De Groene Motor)

09-11-2020 23:25

Boost de biodiversiteit

Wil jij ook een positief verschil maken op de natuur en biodiversiteit?

Met de Crazy Green Challenge van de Nature Impact Days kan je door verschillende challenges jouw tuin, balkon of buurt vergroenen en zorgen voor meer biodiversiteit. De kick-off van de Crazy Green Challenge is 7 november online waarna we direct buiten aan de slag gaan. 
 

Nieuws en agenda

Cursus Gastheerschap in tijden van COVID-19 op 27 november

Ben je als vrijwilliger betrokken bij rondleidingen, bezoekerscentra en/of aanspreekpunt voor bezoekers? Vind je het prettig om handvatten te ontvangen om in tijden van corona gericht het gesprek aan te gaan over de richtlijnen?

 

Bekijk de gratis workshop

#natuurinjetuin tijdens weekend 7 nov. 

Helaas is de Natuurwerkdag dit jaar afgelast door de huidige coronamaatregelen. De natuur kan niet nog een jaar wachten op onze hulp. Daarom roepen we iedereen op om op zaterdag 7 november mee te doen aan de actie #natuurinjetuin.

 

Bekijk de tips en filmpjes

Uitgelicht: Prins Bernhard Cultuur Fonds

De afdeling Zuid-Holland van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft speciale aandacht voor natuurprojecten waar vrijwilligers bij betrokken zijn. U kunt een bijdrage aanvragen voor educatie-, materiaal- en/of inrichtingskosten.

 

Lees meer

In actie voor het Actieplan Boerenlandvogels

Het gaat niet goed met de boerenlandvogels. We zien het in het veld, maar ook de zojuist uitgebrachte Boerenlandvogelbalans toont het aan: veel van die prachtige soorten staan ernstig onder druk. Samen met de partners van het Actieplan Boerenlandvogels, hebben wij een oproep gedaan aan de Provincie Zuid-Holland om daarom te blijven investeren én structureel geld vrij te maken voor het behouden van onze boerenlandvogels.

Lees verder..