De Groene Motor "Jongeren zetten zich in voor groen vrijwilligerswerk"

07-09-2020 09:41

Jongeren zetten zich in voor groen vrijwilligerswerk

12 jongeren tussen 20 en 30 zijn vanaf afgelopen woensdag gestart met hun Groen Traineeship bij De Groene Motor. Zij zetten zich op verschillende manieren in om jongeren te motiveren aan de slag te gaan bij bestaande en nieuwe initiatieven die zich inzetten voor het groen in Zuid-Holland. Doe jij als vrijwilligersgroep mee met de Natuurwerkdag en wil je hulp kunnen ontvangen van deze enthousiaste club trainees? Er kunnen zich nog drie locaties aanmelden.

Lees verder en meld je aan 

 

Nieuws en agenda

Hooidag op de Heemtuin Goudse Hout

Op de eerste zaterdag van september vindt op de Heemtuin Goudse Hout weer de jaarlijkse hooidag plaats. Dit is altijd een mooi evenement voor groot en klein, oud en jong en is de traditionele afsluiting van het zomerseizoen.

Over de hooidag

Cursusagenda voor vrijwilligers

Maaien met de zeis, EHBO in het wild, werken met de éénasser en de workshop steenfruit snoeien staan allen op onze cursusagenda. Vrijwilligers die behoefte hebben aan de training herhaling Bosmaaier en herhaling Motorkettingzaag kunnen hun interesse vast kenbaar maken via info@degroenemotorzh.nl De cursussen worden dit najaar ingepland. 

Bekijk de (cursus)agenda

Van 25 september t/m 7 oktober zijn de jaarlijkse Bodemdierendagen.

Doe mee en ontdek welke bodemdieren leven in je tuin of op je balkon. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Doe mee met de Bodemdierendagen 2020 en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Meer informatie en lesmateriaal

Bijdragen aan boomgaard onderzoek

Naturalis Biodiversity Center en haar partners doen een oproep aan alle eigenaren en beheerders van hoogstamboomgaarden om hun boomgaard aan te melden. Dit najaar start er een pilot onderzoeksproject naar de rol van hoogstamboomgaarden op gebied van biodiversiteit met de focus op de bestuivende functie van fruitbomen. 

Meld je boomgaard aan

Landschapsvouchers en nieuwe challenge voor 10.000,- euro

De Groene Motor en Landschapsfonds Holland Rijnland stellen vouchers beschikbaar voor inwoners van de regio met goede plannen voor de inrichting van hun erf. Een groot project? Stuur deze in voor de nieuwe challenge!

Lees meer

Dit weekend: Fete de la  Nature

De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij. Fête de la Nature  is een grassroots natuurfestival: iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren. Van een vleermuizen-excursie tot een hardloopwedstrijd in het groen. 

Activiteiten Zuid-Holland

www.zelfdoeninzh.nl