De Groene Motor

08-03-2020 14:24

Op naar de lente

Van het eerste kievitsei, kleurrijke stinzenplanten en uitkomende knoppen. De foto's die voorbij komen zijn prachtig en maken dat we nog meer zin krijgen om aan de slag te gaan. Weidewachters gaan het weiland in, moestuinen worden gereed gemaakt en de knotwilgen staan er al (deels) kaal bij.


Waar ben jij aan de slag? Deel je foto's en activiteiten via whatsapp of mail en inspireer anderen!
Tel.: 06 30209183 of info@degroenemotorzh.nl 

 

Nieuws en agenda

 

Gidsencursus omgeving IJsstelmonde

Woon je in regio IJsselmonde of omgeving? En vind je het leuk om anderen mee te nemen in de mooie gebieden en natuur bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor de gidsencursus IJsselmonde. 

Meer informatie

Lezing Tuinieren hoe doe je dat? 

Rotterdam 11 maart
Tijdens deze lezing neemt Cor ons mee in de basis van tuinieren. Dan gaat het bijvoorbeeld over een gezond gazon, over heggen, over beplanting, over snoeien en over het juiste gereedschap. 

Lees meer en schrijf je in

Wensen voor weidewachters

Het eerste kievitsei is gevonden. Het seizoen rammelt aan de deur. Kijk je uit naar verwachte en onverwachte ontmoetingen met de vogels in de polders? 

Meld je aan als weidewachter

Nieuwe collega Arie-Jan Prins

Arie-Jan gaat aan de slag bij De Groene Motor met het gereedschapdepot, ARBO en andere vrijwilligerszaken. Direct met hem in contact? Tel.: 06 1363 6512 of e-mail a.prins@degroenemotorzh.nl

Meer op de agenda

Voucherregeling Kleine Landschapselementen update

De regeling Kleine Landschapselementen heeft de eerste 10 projecten gehonoreerd. Wil jij aan de gang met groene landschapselementen? Vraag dan  hier een voucher aan. 

Vrijwilligerswerk zoekt jou!

Aan de slag met Bijenwerkdag

Help mee tijdens NLdoet op 13 & 14 maart

Bijvoorbeeld met onderhoud aan insecten- vriendelijke bloemenstrook of help bij het planten voor de Bijenbaan van Schiedam. Je vindt de activiteiten op de site. 

Bekijk alle klussen op NLdoet

   Bekijk alle vacatures

De Groene Motor verbindt mensen, organisaties en hun netwerken met natuur, landschap en erfgoed.