De Groene Motor

19-08-2020 10:48

Komkommertijd 

Vakantietijd. Voor de media niet interessant. Maar juist nu de tijd om te oogsten. Kijk om je heen en geniet van alles wat bloeit. Van de insecten die onverstoorbaar van bloem naar bloem vliegen en jou niet eens in de gaten hebben. Alles gaat gewoon door. 
 
In deze nieuwsbrief weer volop nieuwtjes en acties waar jij, je locatie en je groep jullie voordeel mee kunnen doen. Juist in komkommertijd!


De zakjes bloemzaad van gedeputeerde Anne Koning voor alle vrijwilligers in Zuid-Holland van gedeputeerde Anne Koning worden verdeeld via onze bijeenkomsten en de gereedschapuitleen. Voor meer informatie mail je naar info@degroenemotorzh.nl 

Nieuws en agenda

Cursusprogramma De Groene Motor

Met het najaar in aantocht, zijn de eerste cursusdata weer bekend. Maandag 10 augustus om 17.00 uur opent de inschrijving voor de nu bekende cursusdata voor Maaien met de zeis en EHBO in het Wild. Heb jij een certificaat dat verloopt of wil je een cursus volgen: houd de site en deze nieuwsbrief in de gaten!

Cursusagenda ZelfDoen

Wat beweegt jou?

Ben jij vrijwilliger in het groen of erfgoed? Wat beweegt jou dat jij dit doet: is het de binding met de grond, passie voor natuur, de bergen werk die je verzet, de gezelligheid? Wat is de motivatie voor jouw inzet voor juist dat stukje groen of erfgoed in Zuid-Holland? Vertel je verhaal, laat zien waar jouw hart sneller van gaat kloppen en inspireer anderen.

Lees verder

Fondsenwerving

Onlinecursus fondsenwerving. Heb je nog nooit een subsidieaanvraag gedaan of heb je er niet vaak mee te maken? Deze onlinecursus van het VSB fonds helpt jou en je vrijwilligersgroep verder. Besteed een uurtje aan het kijken van de verschillende filmpjes en doe er je voordeel mee. 

Ga naar de online-cursus

Natuurwerkdag 2020: schrijf jouw locatie in

De landelijke site voor de Natuurwerkdag is live. 
De Peerdegaerdt is de eerste locatie die zich heeft aangemeld. Wie volgt? Dan maken we er met heel Zuid-Holland weer een feestje van!
Meer informatie over het organiseren van een locatie vind je op het platform ZelfDoen

Meld je locatie aan

Gereedschapuitleen

Natuurwerkdag is voor onze uitleen de drukste tijd van het jaar. Wil jij nou zeker zijn dat je tijdens jullie klusdag genoeg gereedschap hebt, plaats dan op tijd jouw bestelling bij de gereedschapuitleen.

Ga naar de uitleen

NatuurKLUSdag

Vrijdag 6 november Natuurwerkdag: kinderdag! Is er in de buurt van jouw locatie een BSO of school die je uit zou willen nodigen? De Groene Motor helpt je bij de voorbereiding. Geef je op voor de praktijkdag, doe mee en laat kinderen hun eigen avontuur in de natuur beleven.

Meld je aan 

Landschapsfonds Holland Rijnland

De regelingen ZelfDoen en ZelfDoen voor Landschappelijk Groen zijn dan wel gesloten, het Landschapsfonds Holland Rijnland heeft nog vouchers van € 250, € 500 en € 1.000 beschikbaar voor inwoners van de regio met goede plannen voor de inrichting van hun erf.

Lees meer

www.zelfdoeninzh.nl