De Groene Motor

16-09-2019 10:41

Veilig vrijwilligerswerk in het groen

Veilig werken tijdens grote en kleine klussen. We willen het allemaal, maar ook graag direct aan de slag. Deze week starten de opnames van een reeks korte veiligheid- en instructievideo's die beschikbaar komen via de producten uit de gereedschapuitleen. Van het gereed maken van de stokzaag op de combimotor tot het kiezen van de juiste takkenschaar.

Kijk jij met ons mee? Tijdens de Natuurwerkdag lanceren we de eerste video's voor een veilige klusdag. Vergeet niet op tijd je gereedschap te reserveren voor deze landelijke dag. 

Nieuws en agenda 

Ben jij Natuurwerkdag locatie?

Wil jij samen met vrijwilligers en buurtgenoten aan de slag? Geef je op als Natuurwerkdag- locatie op 2 november en krijg samen de klus geklaard! 

Aanmelden via Natuurwerkdag

Leve de ladder!

Werken met klimmateriaal is werken op hoogte. Om dit veilig te laten verlopen keurt De Groene Motor kosteloos klimmateriaal van vrijwilligersgroepen in Zuid-Holland. 

 

Over de ladderservice

Vacature project groene vrijwilliger

De Groene Motor zoekt samen met IVN natuureducatie een zelfstandige project- medewerker die in de komende 2 jaar komt tot een concrete aanpak voor het werven & binden van nieuwe groene vrijwilligers.

Meer over de functie

Zuid-Holland elke dag beter én groener

Provincie Zuid-Holland heeft een nieuw coalitieakkoord 2019-2023, genaamd ‘Elke dag beter. Zuid-Holland.’ Lees de reactie van de natuur- en landschapsorganisaties (NLO)

Samenvatting en reactie

Composteren kan je leren!

Altijd al alles willen weten over composteren of bemesten? Kom op 26 september naar Moestuinvereniging Berkelhof in Berkel en Rodenrijs.

Info en inschrijven

Bekijk de agenda 2019 

 

Vrijwilligerswerk uitgelicht

Alphen aan den Rijn zoekt wandelbegeleiders

Binnenkort gaan we van start met Gezond Natuur Wandelen in Alphen aan den Rijn. Wandel je graag? Wil je het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op mensen die meer willen gaan bewegen?

Bekijk vacature

 

Bekijk alle vacatures