Vooruit naar het voorjaar (De Groene Motor)

09-02-2021 13:16

Vooruit naar het voorjaar 

De plannen, ideeën en inzet van vrijwilligersgroepen voor het komende jaar is inspirerend. In de eerste maand van het jaar waarin de coronamaatregelen ons thuis hielden, zijn meer dan 60 aanvragen voor (sociale) groene projecten ingediend bij de voucherregeling van De Groene Motor. Loop je zelf met een goed idee? Bekijk de mogelijkheden van de voucherregeling en maak jouw plannen dit voorjaar waar!

Nieuws en agenda 

Nieuwe combimotor Stihl; welk opzetstuk kies jij? 

In 2021 mogen we wederom gebruik maken van de combimotor van Stihl. Dit is een elektrische motormachine waar verschillende opzetstukken voor beschikbaar zijn. Van zeis tot de hoogsnoeier, van heggensnoeier tot bezemrol. Wij hebben al een aantal van deze opzetstukken in de belening en willen weten welk opzetstuk jij kan gebruiken? Geef je wensen door! 

Online workshop Gastheerschap 

Ben je als vrijwilliger betrokken bij rondleidingen of aanspreekpunt voor bezoekers? Deze workshop met praktische voorbeelden helpt je verder. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
De cursus is kosteloos en wordt digitaal aangeboden. 

Lees verder en schrijf je in

Voucheraanvraag uitgelicht! 

Met een zelfstek- en inspiratietuin, zet stichting Voedzaam Land in op de samenwerking met de buurt. Bewoners worden uitgenodigd zelf voedsel te kweken. Een stimulans naar een gezondere leefstijl en het tegengaan van eenzaamheid.
Ook een idee voor een groen project in jouw buurt dat mensen en natuur samenbrengt? 

Bekijk de voucherregeling 

Hovenier voor Historisch groen

Wil jij als hovenier meer kennis opdoen om in het historisch groen te werken? Grijp dan nu je kans! Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen heeft in samenwerking met de Stichting Kennisontwikkeling Groen Erfgoed de opleiding Hovenier Historisch Groen ontwikkeld. Het is ook mogelijk om modules van de opleiding te volgen.

Meer informatie 

Meer over en voor vrijwilligerswerk   

Kruisbestuiving tussen buurtbewoners en de natuur

Hans Spil (65) is vrijwilliger bij Zoete Aarde in Zoetermeer.

Zijn grootste liefhebberij is buiten zijn. En hij houdt van mensen helpen. Bijvoorbeeld oudere mensen met de onderhoud van hun tuin. Dat deed hij altijd al. Zeven jaar geleden kwam daar het vrijwilligers- werk bij Zoete Aarde bij. Lees en bekijk zijn verhaal 

CONTACT

 

010 272 2222

   
 

https://www.zelfdoeninzh.nl

info@zelfdoeninerfgoedengroen.nl